Welkom
Homepage
 
Gabriel
Gabriel Spreekt

Overzicht 2017 (NEW)

Maandelijks Weerbericht
Maandelijks Vraaq en Antwoord Forum
Ron & Robert Baker/Children of Light
Over Children of Light
Ron Baker's Bio
Robert Baker's Bio
Reizen naar Heilige Plaatsen

Wereldwijde Meditatie

Artikelen/Info
 
Events

Empowered At Last (on English pages)
AWESOME reviews!!!

Links

Kontakt (eng)

Neem deel aanonze mailing list:
English Homepage

Maandelijks V/A Forum met

Aartsengel Gabriël

Vernieuwd op 15/02/07

Voor we naar de volgende vragenronde doorgaan, noteren we voor degenen die hierin geïnteresseerd zijn de links naar de vorige vragenrondes:

Maandelijkse V/A Forum 1.
Maandelijkse V/A Forum 2.

Maandelijkse V/A Forum 3.
Maandelijkse V/A Forum 4.
Maandelijkse V/A Forum 5.
Maandelijkse V/A Forum 6.


We herinneren je er nog even aan dat wanneer je een persoonlijke vraag wilt stellen aan Gabriël je Ron kunt e-mailen via ronbcol@yahoo.com met GABRIEL QUESTION in de Onderwerpbalk.

Deze maand waren er een paar thema's die in de meeste vragen voorkwamen. Ik zie dit als een teken dat veel mensen met dezelfde problemen te maken hebben - vooral op het gebied van opkomende energieën.

Stuur mij daarom graag jullie vragen zodat ik jullie de verschillende visies van Gabriël kan aanbieden. Dank je wel, Ron

En dan nu hier de antwoorden van Gabriël op de volgende serie vragen die door jullie gesteld zijn...

Beste Gabriël, Het meest uitdagende gebied voor mij op dit moment is overbelasting - wat voortkomt uit de oude overtuiging dat ik voor alles in dit leven zelf moet zorgen. Met mijn verstand weet ik dat dit niet waar is en dat het universum me ondersteunt.
Ik blijf echter teveel "doen" en ben dan vervolgens fysiek moe.

Ik weet dat ik het fysieke in balans moet brengen en erop moet vertrouwen dat ik minder kan doen en de overvloed gemakkelijk naar me toe kan laten stromen. Tot nu toe heb ik hier weinig succes in.

Mijn beste, veel mensen kampen met dit probleem. De oorzaak van dit probleem is dat je er niet op vertrouwt dat je ondersteund wordt omdat je als kind NIET kreeg wat je nodig had. Hierdoor kreeg je als kind de overtuiging dat je steun (op verschillende niveaus) niet waard bent.

We willen echter duidelijk maken dat het universum, totdat je besluit je gedrag te veranderen, niet weet hoe iets anders of nieuws te ondersteunen. Wanneer je zo hard blijft werken zal het universum je daarin ondersteunen. Eigenlijk kies je er voor in een veilige comfortzone te blijven en denk je dat je niet teleurgesteld zult worden wanneer je alles zelf doet. Je kiest hier ook voor om ontbering tegen te gaan.

We raden je daarom aan jouw (emotionele) overtuigingen te erkennen, het gedrag te stoppen en dan te kijken welke gevoelens er opkomen en vervolgens op deze angsten en verwondingen te antwoorden terwijl je jezelf ondersteunt. Wanneer je dit doet zul je dit probleem laagje voor laagje oplossen... en het universum zal de nieuwe keuzes ondersteunen.

Wanneer je je tegen je gevoelens verzet gebruik je je gedrag om ze te verbergen. Dit is de overlevingsmanier waarbij je de hele ervaring onder controle houdt wat echter zal leiden tot meer ervaringen van verlies en ontbering.

Wanneer je je gedrag niet verandert zul je dezelfde resultaten blijven krijgen. Het universum is welwillend en zal dat, waar jij voor kiest, ondersteunen en ermee resoneren. Zodra je in de richting van verandering gaat zal het universum die beweging ondersteunen.

Wanneer je voornamelijk denkt aan wat je wilt creëren en er NAARTOE beweegt in plaats van weg te bewegen van wat je probeert te vermijden... zal het universum jouw keuze, om voor jezelf in een evenwicht van geven en ontvangen en een groeiend vertrouwen in je eigenwaarde te zorgen, ondersteunen.

Wanneer jij verandert, zal het universum veranderen.

Gabriël, wanneer ik denk aan het niets krijg ik een ongemakkelijk gevoel terwijl denken aan leegte voor mij natuurlijk voelt. Zou je me enig inzicht willen geven over het verschil tussen "het niets" en "leegte?"

Leegte is de alomvattende aanwezigheid van alles - al het licht en de hele schepping komt voort uit de essentie van leegte. In de kwantumfysica is leegte een zee vol mogelijkheden. Wanneer je je intentie erop richt trek je manifestaties - gebaseerd op waar je je op richt en waar je voor kiest - naar je toe.

Vanuit een zekere visie is de plek van het niets een plaats van afscheiding waar je niet vanuit het wezen van je authentieke zelf met dingen verbonden bent. Het is een leegte die niet neutraal is maar een plaats van hunkeren, ontbering en niet verbonden zijn.

Er is nog een concept van het niets dat ertoe kan leiden dat mensen onrustig worden. Het gaat over het niets dat door het ego bereikt moet worden, waar je alle definities, agenda's en gehechtheid loslaat en waar je geen definitie van jezelf hebt.Wanneer het ego en de persoonlijkheid niet met liefde en de ziel verbonden zijn, hebben ze zichzelf op die manieren gedefiniëerd en daarom brengt de gedachte aan het niets een enorme angst omhoog - zelfs al verbindt het je via de leegte in wezen met de ervaring van verbondenheid met het hart en al wat is.

Om jouw vraag te beantwoorden en ook anderen te kunnen helpen gaat het er om aan welke versie van het niets je weerstand biedt.

Leegte is echter een plaats van neutraliteit waar je heengaat om te manifesteren. Daar ga je de kwantumzee, met alle mogelijkheden waarop je je kunt richten om te creëren wat je wilt, binnen. Leegte is ook de plaats waar alles elk moment verandert, waar je de ervaring hebt van einde en begin. Dit creëert de natuurlijke stroom van cycli zodat je nieuwere en diepere delen van je wezen in elke cyclus kunt vervullen. Leegte is een plaats in het midden - noch negatief noch positief...

Als laatste herinneren we je eraan dat leegte vol is - in tegenstelling tot het niets wat de illusie kan creëren dat je niet verbonden bent met Al Wat Is.

Na 28 jaar lesgegeven te hebben op een grote scholengemeenschap heb ik op één dag bij mijn leerlingen twee kleine fouten gemaakt. Niemand werd hierdoor ernstig getroffen maar als leraar werd ik verantwoordelijk gehouden. Er werden disciplinaire maatregelen genomen en ik ben drie dagen geschorst.

Tot nu toe had ik een onberispelijke reputatie op mijn werk. Mijn gevoelens over deze situatie gaan van bezeerd, naar boos, gefrustreerd, verdrietig en terug.

Is de betekenis van dit alles een actie of teken van het universum om me uit een situatie te krijgen waarin ik al enige tijd ongelukkig ben? Dat is wat ik denk maar het is moeilijk voor mij hierover na te denken omdat zekerheid belangrijk voor me is. Ik hou van les geven maar ik hou niet van de wijze waarop dit schoolsysteem gerund wordt. Ik wil weten wat ik van deze situatie kan leren.

Mijn beste, het klinkt alsof je je eigen vraag beantwoord hebt. Wanneer je ongelukkig bent met waar je nu bent maar bang bent naar jouw waarheid te handelen zul je waarschijnlijk dingen gaan doen die je een "excuus" bieden om weg te gaan of te veranderen... zodat de realiteit je zal dwingen weg te gaan. Dit kan gebeuren wanneer je bang bent ervoor te kiezen jezelf dat te geven wat goed is voor jou.

Jij hebt naar ons idee geen buffer voor deze keuzes nodig. Handel eenvoudigweg naar jouw waarheid. Onderzoek andere mogelijkheden zodat je door je angst heen kunt werken. We begrijpen de zekerheidsproblemen en dat ze vastgehouden worden vanuit angst voor verlies en ontbering. Maar wanneer je uiteindelijk de situatie gebruikt om te proberen het gevoel te bestrijden zul je steeds meer van deze situaties creëren. Omdat wanneer je ervoor kiest te vechten het universum je voornamelijk ondersteunt door je iets te bieden waartegen je kunt vechten.

Er zijn slechts twee manieren waarop je kunt creëren - door toewijding en handelen naar wat je wilt of door bestrijden en uit de weg te gaan van wat je wilt ontwijken.

Neem een DUIDELIJKE BESLISSING over wat je nodig hebt, dan zul je weten wat je bezig bent te creëren. Wanneer je ambivalent blijft zul je verandering via pijn en weerstand creëren in plaats van de leiding over je eigen waarheid te nemen.

Onderzoek daarom jouw intentie en het doel van die intentie. Vraag jezelf vervolgens af of je bereid bent de gevoelensdie opkomen wanneer je ervoor kiest te veranderen onder ogen te zien. Veel mensen zijn bang voor verandering. Probeer daarom, in plaats van je te richten op de angst die verandering gewoonlijk teweeg brengt, duidelijkheid te krijgen over de diepere realiteit, hoe je jezelf kunt ondersteunen in iets nieuws en realiseer je dat verandering MET je kan werken om te creëren wat je wilt en nodig hebt.

Wat het blijven waar je nu bent om veiligheid te creëren betreft, vraag jezelf af of je je echt wel veilig voelt waar je nu bent. Omdat je heel erg twijfelt, menen wij van niet. Handel daarom naar die diepere waarheden.

Weet ook dat het okay is om vergissingen te begaan en ervan te leren. Geef jezelf daarom heel veel steun en leer anderen hoe ook zij jou kunnen ondersteunen. Toon begrip, leer en ga voorwaarts. Het is niet nodig te straffen of saboteren...

Kun je ons vertellen over de universele wetten van energie? Ik zou deze heel graag kennen om beter te begrijpen hoe we als energiewezens individueel en in groepen in verbinding staat en reageren.

Mijn beste, Er zijn veel energiewetten. Sommige hebben te maken met de derde dimensie andere met hogere dimensies.

We zullen het over een paar hebben die meer op jullie van toepassing zijn. Omdat jullie in een universum leven waar dingen ronddraaien en omwentelen en zelfs de planeten in de ruimte ronddraaien, hebben jullie te maken met de elektrische kracht van wrijving. Deze wordt gecreëerd vanuit druk en creëert de mogelijkheid jullie leven in fysieke vorm te ervaren.

De eerste wet of het eerste begrip van energie is dat, door de wrijving van de levenskracht die door jullie lichaam beweegt, jullie jezelf ervaren in relatie tot andere personen en dingen. Wanneer dit gebeurt creëert dit gevoelens - de manier waarop jullie de primitieve verbinding met het leven ervaren.

Het is nodig dat jullie toelaten dat deze gevoelens zonder weerstand door je lichaam bewegen wat de meeste mensen echter niet doen. Wanneer je dit doet zul je het leven, in relatie tot alle andere mensen, vollediger ervaren. Wanneer je dit niet doet en weerstand biedt aan gevoelens ervaar je voornamelijk ongemak en pijn.

Omdat jullie nu in de evolutie van jullie planeet naar een nieuwe vorm gaan, beweegt jullie zonnestelsel - onder invloed van de energie van de fotongordel - naar hogere mogelijkheden van ervaring. De energie van de fotongordel beweegt sneller dan het licht en verhoogt daarom jullie trilling en frequentie op opmerkelijke wijze. Dit maakt het mogelijk, wanneer de hartchakra ontwaakt, de elektrische kracht van wrijving te transformeren in elektrische zonnekracht.

Wanneer je die zonnekracht integreert zul je gaan stralen van BINNEN NAAR BUITEN, vanuit de kern van je wezen. De oude manier betrof een druk van buiten naar BINNEN.

Om met dit nieuwe vermogen in verbinding te komen moet je eerst je gevoel accepteren, al je gevoelens en de primitievere bewegingen van energie toelaten. Wanneer je dit doet zul je klaar zijn om een levenskracht uit te stralen die de persoonlijkheid zal leiden naar een directe verbinding met Geest.

Wanneer dit plaatsvindt zullen de zwaartekracht en het magnetisch veld minder invloed op je krijgen en zul je de dichtheid die je kende loslaten.

Dit zijn de eerste twee wetten die we wilde noemen.

Er is echter ook een wet die zegt GELIJKEN TREKKEN ELKAAR AAN, gebaseerd op waarmee je resoneert. Om echter van deze wet die nu veel aandacht krijgt door de film "The Secret" gebruik te kunnen maken moet je leren omgaan met je gevoelens. Omdat, wanneer je niet leert hoe je met je gevoelens om moet gaan, deze bezeerde gevoelens de sterkste mentale intenties zullen onderbreken.

Maak daarom je keuzes op basis van wat je wilt weerspiegelen en wat je naar je terug wilt krijgen. Dat gaat over hoe je jezelf en anderen behandelt. Weet dat alle energie verbonden is.

Mijn partner (Matthew) en ik zijn van plan begin dit jaar een kind te krijgen. Voor ik zwanger wordt wil ik mijn lichaam zes weken lang reinigen en mezelf sterker maken. Zie jij misschien enige "obstakels" op onze weg waardoor zwanger worden een probleem zou kunnen zijn? Wanneer je obstakels ziet kun je me dan alsjeblieft inzicht geven en me voorzien van zachtaardige leiding om de blokkades op te ruimen die het succes van mijn intentie in de weg zouden kunnen staan?

Het enige wat een onbezorgde tijd zou kunnen verhinderen is, wanneer je dat wat je doet gebruikt als een manier om je angsten te overcompenseren. Bijvoorbeeld angst voor bepaalde gevoelens of angst om niet zwanger te worden.

Kijk daarom of je het zuiveren gebruikt om je gevoelens te vermijden of er weerstand aan te omdat het dan niet erg effectief zal zijn. Kies in plaats daarvan ervoor om een heldere, liefdevolle ruimte voor het welzijn van het toekomstige kind te creëren.

Voor jullie allen geldt dat de duidelijkste ruimte die je voor het creëren van een kind kan bieden een ruimte van liefde in het hart is. Je hoeft niet te overcompenseren met op angst gebaseerde keuzes. Maak de keuzes waarvan je het gevoel hebt dat je ze moet maken vanuit liefde, verwelkoming en viering. Laat de bevruchting op eenvoudige wijze in een liefdevolle ruimte plaatsvinden.

Wanneer ik door de verschillende niveaus van opgang heenga, word ik me steeds sterker bewust van mijn problemen uit het verleden. Wat steeds weer opkomt zijn geldproblemen. Alleen al het woord "geld" uitspreken doet mijn maag omdraaien. Ik heb altijd net genoeg geld gehad om rond te komen, mijn hypotheek, mijn rekeningen te betalen en eten te kopen. Maar net genoeg en geen geld voor extra's.

Op sommige momenten in mijn leven droomde ik dat ik zeer veel geld had doordat ik de loterij gewonnen had of een verborgen schat gevonden had of dat ik achter een geldwagen reed die over een hobbel reed waardoor al het geld in mijn auto terechtkwam. Nu, 50 jaar later ben ik nog steeds aan het dromen terwijl ik nauwelijks rond kan komen.

Wat gaat er mis?

Wat ontbreekt, is duidelijkheid over wat je familiesysteem je geleerd heeft. Veel families hebben wat geld betreft "overtuigingen van mislukking". Kijk daarom naar wat je moeder en je vader je geleerd hebben over geld en rijkdom en over mensen die geld hebben. Dan zul je gaan zien op welke wijze je die boodschappen in je leven en je energie met je meedraagt.

Veel mensen hebben een geloofssysteem waarin arm zijn veroordeeld wordt of geloofd wordt dat geld slecht is, geld voor JOU niet beschikbaar is of dat je niet langer geaccepteerd zult worden wanneer je boven het bestaande niveau van je familie uitstijgt.

Wat je ervaart is in wezen weerstand tegen ontbering - ontbering van je behoeften en van een bewustzijn van eigenwaarde. Zolang je dingen die met dit onderwerp te maken hebben bestrijdt en onder controle houdt zul je ontbering ervaren. Je zou erover na kunnen denken hoe JOUW leven zou kunnen veranderen wanneer je jezelf zou toestaan geld te hebben. Wanneer je hiermee resoneert zul je vrede en steun gaan ervaren. Wanneer het in plaats daarvan angst omhoog brengt zul je ontdekken wat je bang bent te voelen en onder ogen te zien.

Richt je daarom op dingen die jou en anderen zouden kunnen dienen wanneer je geld zou hebben. Geld heeft in en van zichzelf geen macht. Het is een geldwaarde, een energiestroom die je verbindt met geven en ontvangen.

Er is duidelijk een blokkade die verhindert dat geld vrij stroomt. Kijk naar binnen, naar je innerlijke kind dat zich deze overtuigingen heeft eigengemaakt.Werk vervolgens aan heldere volwassen inzichten die je als waardevolle, meelevende volwassene in je opneemt. Onderwijs het kind en steun de gevoelens die opkomen.

In mijn leven heb ik steeds weer dezelfde relaties aangetrokken. Ik ben me bewust van onderbewuste patronen/overtuigingen van niet goed genoeg zijn en iets niet verdienen. Ik heb aan deze problemen gewerkt maar weet niet of ik ze opgelost heb. Ik wil pas weer een volgende relatie aangaan wanneer ik genoeg van mezelf hou. Kun je manieren aanraden waarop ik deze diepliggende patronen kan herprogrammeren? Kun je zien of ik enige vooruitgang heb geboekt?

Het lijkt erop dat je een oraal verdedigingspatroon hebt dat voortkomt uit een gebrek aan ondersteuning in je vroege jeugd. Omdat er geen continue ondersteuning was in je vroege jeugd paste het zenuwstelsel zich aan door enthousiast te raken door wat je niet hebt of wat niet beschikbaar voor je is. Anders gezegd is het zenuwstelsel verslaafd aan verlangen naar mensen die niet beschikbaar zijn.

Dat is wat je gewend bent. Wanneer dit zo is probeer je voortdurend de onbeschikbare persoon te controleren jou als waardevol te zien. In je jeugd gaf je je moeder en vader voortdurend macht en nu doe je dit bij de ander.

Stel jezelf daarom bewust open om liefde en steun die beschikbaar zijn te ontvangen. Word je bewust wanneer je het binnenlaat en wanneer je het terugkaatst. Sta wat je binnenlaat toe jou emotioneel te beïnvloeden. Laat het echt binnenkomen. Hierdoor zullen nieuwe zaadjes gezaaid worden en zal de programmering van het zenuwstelsel onderbroken worden.

Veel mensen zijn wel beschikbaar in het leven. Tot nu toe heb je deze mensen echter niet gezocht. Introduceer deze informatie als deel van je nieuwe, volwassen realiteitsvisie en stop met de oude gewoontes.

Stop ook met het controleren van anderen door je onmisbaar te maken, vooral bij diegenen die niet in staat zijn of bereid zijn in te gaan op je behoeften of ze te herkennen.

Je kunt op velerlei gebied beginnen en bewust de bezeerde gevoelens die omhoogkomen uit gaan drukken en loslaten... laat ze los en zaai nieuwe zaadjes en keuzes en oefen erin jezelf te waarderen, omdat je uiteindelijk anderen leert hoe ze jou moeten behandelen.

 

Ik heb een vraag over relaties. Het voorbeeld wat mijn vader mij gaf heeft mij verbijsterd. Hij was al gauw ontrouw aan mijn moeder, afwezig, zeer gewelddadig etc. Mijn relaties met mannen is hierdoor sterk beïnvloed. Ik heb twee scheidingen achter de rug, er was gebrek aan vertrouwen en ik werd niet gewaardeerd om wie ik was.

De psychologen die ik heb bezocht noemen de mogelijkheid van incest hoewel ik niet verliefd was op mijn vader (in wezen het tegenovergestelde). Kun jij alsjeblieft wat licht op deze zaak werpen?

Het probleem hier is dat je het relatiepatroon van je vader geleerd hebt. Een patroon van misbruik en niet beschikbaar zijn. Je was niet "verliefd op je vader" zoals je het noemt. Ieder kind probeert verbinding te krijgen met moeder en vader en wil dat er van hem/haar gehouden wordt. In het geval van je vader leerde je zenuwstelsel de verbinding te zoeken die het gewend was.

Mensen die deze chaos en gebrek aan ondersteuning meegemaakt hebben blijven in dit aan hen bekende patroon steken. Dit creëert een aan het kind bekend imago of beeld dat het zocht omdat het of het nu wel of niet werkte voor het kind vertrouwd is.

Om op dieper niveau te gaan helen moet je de negatieve gedragingen die je van pappa leerde op gaan schrijven zodat je kunt zien wat voor soort relatiemodel je hebt aangetrokken. Onderbreek je patroon vervolgens door je bewust open te stellen voor nieuwe keuzes.
Weiger om te gaan met mensen die jou niet waarderen of die niet beschikbaar zijn.

We willen je er op wijzen dat er nog een aspect is waar je over na moet denken. Wanneer je een relatie hebt brengt dit de bezeerde angsten van je innerlijke kind om afgewezen of misbruikt te worden omhoog. Wanneer je jezelf dus onbewust in relaties begeeft die onbereikbaar zijn denkt je innerlijke kind dat ze haar innerlijke angsten kan vermijden... en laat het toe dat iemand ANDERS de slechterik is, waardoor je aan de veilige kant van de lijn kunt blijven terwijl je onbewust anderen controleert door HEN van jou te laten houden. De volwassen realiteit is voornamelijk een pijnlijke afleiding om meesttijds de onderliggende angst te vermijden.

Kijk daarom naar de onderliggende waarheden en realiseer je dat je dit probeert op te lossen omdat je anders deze vraag niet zou stellen. Wanneer iemand klaar is om de onderliggende waarheid onder ogen te zien zal hij/zij het oude model gaan onderzoeken en ernaar kijken.

Dit is een duidelijk teken en er zijn twee gebieden waar je de mogelijkheden om te helen kunt gaan onderzoeken.

Mijn andere vraag gaat over het proces van de tweelingvlam waar we tegenwoordig over horen. Ik heb de indruk dat we die relatie pas kunnen ervaren wanneer we een ziel zijn die met zichzelf verbonden is. Ik heb veel vragen, zoals wat gebeurt er wanneer de tweelingvlam die we tegenkomen en met wie we ons verbinden niet beschikbaar is - wanneer hij/zij bijvoorbeeld een andere relatie heeft? Betekent dit dat je je kans mist? Neemt een andere ziel dan die rol over om het kosmische paar te vormen dat je wilt? Of betekent dit dat hij niet diegene is?

We beantwoorden eerst het laatste gedeelte. Met het paradigma dat wanneer je naar iemand op zoekt bent die niet beschikbaar is die persoon heel aantrekkelijk wordt voor je zenuwstelsel door de manier waarop deze geprogrammeerd werd. Je was niet in staat de relatie, die je met je vader wilde, op te bouwen en het zenuwstelsel bleef zoeken naar een vervanging.

Degene over wie je het hebt is niet jouw tweelingvlam. Misschien een zielenvriend. We zullen hier duidelijk uitleggen wat deze termen betekenen zodat je meer duidelijkheid krijgt.

Een zielenvriend is iemand met wie je belangrijke vorige levenservaringen hebt gedeeld. In één leven kun je hier vele van hebben. Zij kunnen je duidelijkste spiegels zijn, zowel als vijand of als vriend. Zij zijn hier om je te helpen oude patronen op te lossen wat hen ook weer dient. Ze zijn niet de geromantiseerde versie zoals die tot nu toe op jullie planeet onderwezen werd. Zij zijn vooral belangrijk voor je zielsreis. Sommigen worden seksuele partners anderen niet.

Een verbinding met een tweelingvlam is meestal niet een ervaring in het fysieke. Tweelingvlammen komen gewoonlijk samen in het fysieke ten tijde van grote verandering en zij komen hier om een doel te vervullen in dienst van de wereld - ongeacht hoe groot of klein.

Meestal blijft de ene helft van de tweelingvlam aan de andere kant van de sluier om de andere helft van de zielsverbinding te leiden. In tegenstelling tot zielenvrienden zijn tweelingvlammen twee helften van dezelfde zielsenergie die samenkomen om een gevoel van eenheid binnen hun missie of doel te creëren.

Kijk dus naar deze dingen. Wanneer je de problemen van je eerste vraag oplost zul je de dingen van je tweede vraag ook op gaan lossen.

We vragen je ook te onderzoeken waarom je deze persoon als zielenvriend ziet. Kijk naar de relatie met je vader en ontdek of hij kwaliteiten heeft die je in de relatie met je vader miste. Het kind voelde door de conditionering van dit zielsniveau van hunkeren dat ze haar kans op liefde miste. Nu voelt het kind angst dat dit altijd zo zal zijn.

Wij menen dat dit niet zo is. Je moet gaan leren van jezelf te houden en wanneer je dit wilt enkele van onze adviezen te op gaan volgen. Wanneer je jezelf openstelt voor een dieper niveau van liefde zul je je realiseren dat er niets mist en er geen rede is voor ontbering. Dat is de vrijheid waar je naar op zoek bent en die je ook in staat zal stellen je open te stellen voor relaties die werkelijk beschikbaar en wederzijds ZIJN.

Toen ik 32 was ontmoette ik een man die Yuri Desyatnik heet. Hij was 18. Wij hadden een korte liefdesaffaire. Net voordat ik 40 werd ontving ik, terwijl ik aan het mediteren was, een onvoorwaardelijke liefdesenergie en ik voelde dat deze van hem kwam. Ik zocht hem daarom opnieuw op en we hadden opnieuw een liefdesaffaire. Het werkte echter niet en ik bleef achter met een gebroken hart.

Er werd me toen verteld dat we hier een concurrerende zelf hebben. Acht jaar later ontmoette ik een man die Adam Rafael Ochoa heet. Ik geloof dat hij Yuri's con-currende zelf is. Ik voel ook dat hij of mijn wezenstweeling of mijn taakcompagnon is volgens Michael van de causale planeet.

Kun je me vertellen of dit waar is en kun je meer informatie geven over het onderwerp van concurrerende zelven. Hoe werkt de ziel door al die verschillende persoonlijkheden? En tenslotte hebben we overeenkomsten met andere zielen?

Dit is een zeer ingewikkelde vraag. Allereerst zien wij deze twee mannen niet als concurrerende zelven. Wat wij zien is dat er mensen zijn die beiden in vorige levens met jou verbonden waren en die je in dit leven weer tegenkomt om met hen in dit leven enkele lessen en patronen te vervullen.

Eén van de hoofdthema's in het patroon is dat je je zeer onvervuld voelde en verlangde naar verbinding. De situatie is echter in beide situaties éénzijdig wat ook een deel van het karmisch patroon is. Wanneer je bereid bent relaties die niet wederzijds zijn, zoals in de voorgaande vraag, los te laten zul je kracht vinden.

We raden je aan eerst terug te gaan naar de relatie met je vader omdat je in deze relaties zoekt waar je in je relatie met je vader naar verlangde.

Het gaat hier voornamelijk om bereidheid te leren van wat IS - zodat je deze karmische onbalans kunt oplossen. Dan zul je jezelf bevrijden zodat je meer vervullende keuzes kunt gaan maken. Dit oude patroon zal niet veranderen wanneer je blijft vastzitten in hunkeren. Het zal slecht lijden tot wat jij een gebroken hart noemt.

We adviseren je daarom nieuwe keuzes te maken en jezelf te steunen via de gevoelens die bij dit patroon horen en jezelf vrij te maken voor meer mogelijkheden.

Vorige week gebeurde er iets met me dat ik in de laatste jaren al een paar keer eerder ervaren heb. Ik weet niet of ik sliep of wakker was. Ik hoorde een stem zeggen "Joyce!". Hierna was ik klaarwakker.

Omdat ik in een nieuwe overgangsperiode in mijn leven ben wil ik mijn leiding niet missen. Ik heb echter absoluut geen idee wat dit alles betekent. Kun je me vertellen wat dit betekent?

Het lijkt alsof je tussen slapen en waken in was. Daarom was je je tegelijkertijd bewust van het astrale rijk en van de grenzen van het fysieke.

Toen je naam geroepen werd was dit waarschijnlijk een poging tot verbinding van je hogere zelf met het astrale gebied. Met je verstand werd je je hiervan bewust...en daarom was het niet helemaal mogelijk verbinding met het astrale te maken. Dit gebeurt vooral wanneer je gaat slapen of wanneer je net wakker wordt.

We adviseren je dat je wanneer je gaat slapen, je hogere zelf vraagt je op zo'n manier te verbinden dat je je er zo bewust mogelijk van kan zijn - omdat je hogere zelf vaak verbinding met je maakt wanneer je slaapt, omdat ze samen met je reizen en je laten zien waar je je vervolgens op moet richten tijdens je zielsreis.

Probeer het. Laat je verwachtingen los en stel je vooral open voor wat er gebeurt.


Wanneer je een persoonlijke vraag wilt stellen aan Gabriël voor de volgende V/A's stuur ons dan graag een e-mail en zet "GABRIEL QUESTION" in Onderwerpbalk. Dit zal het eenvoudiger maken je vraag te vinden tussen de honderden e-mails die we ontvangen.

Wanneer je uitgebreidere antwoorden op je vragen wilt kun je Robert e-mailen en een afspraak maken voor een privé-sessie aan de telefoon (in het Engels) Zijn e-mailadres is Gabriellt@aol.com

Tot volgende maand ... Dank jullie wel

 

 

 

 

Copyright 2007 Children of Light