Welkom
Homepage
 
Gabriel
Gabriel Spreekt

Overzicht 2017 (NEW)

Maandelijks Weerbericht
Maandelijks Vraaq en Antwoord Forum
Ron & Robert Baker/Children of Light
Over Children of Light
Ron Baker's Bio
Robert Baker's Bio
Reizen naar Heilige Plaatsen

Wereldwijde Meditatie

Artikelen/Info
 
Events

Empowered At Last (on English pages)
AWESOME reviews!!!

Links

Kontakt (eng)

Neem deel aanonze mailing list:
English Homepage

 

Maandelijks V/A Forum met

Aartsengel Gabriël

 
Vernieuwd op 1/1/2007

Voor degenen die, voor ze naar de volgende vragenronde doorgaan, geïnteresseerd zijn in de eerder gestelde vragen hebben we hier de links naar de vorige vragenrondes genoteerd.

Maandelijkse V/A Forum 1.
Maandelijkse V/A Forum 2.

Maandelijkse V/A Forum 3.
Maandelijkse V/A Forum 4.
Maandelijkse V/A Forum 5.

We herinneren je er nog even aan dat wanneer je een persoonlijke vraag wilt stellen aan Gabriël je Ron kunt e-mailen via ronbcol@yahoo.com en zet dan alsjeblieft GABRIEL QUESTION in de Onderwerpbalk

 

En dan nu hier de antwoorden van Gabriel op de volgende serie vragen die door jullie gesteld zijn...

Een aantal jaren geleden maakte ik een auto ongeluk mee die me een opvallende ervaring bood waarin ik heel ontspannen in een kolom van licht zat en heel alert, zonder angst, wachtte op het onvermijdelijke ongeluk. Doordat het voor de ambulances moeilijk was de plek van het ongeluk te bereiken kregen alle cellen de mogelijkheid zich hun oorspronkelijke plaats te herinneren en min of meer langzaam weer terug op hun juiste plek te klauteren. Ik was nog steeds zeer bewust toen de brandweer arriveerde, zij mochten echter niet proberen mij uit de auto te krijgen voor de ambulance was gearriveerd en daarom moesten we wachten.

Ik kon het hart van deze mannen zien, sommige zeer mooi met de heroïsche wens te beschermen en helpen, anderen stijf, koud en bang voor mij en mijn situatie. De ambulance arriveerde en de brandweermannen probeerden mij uit de auto te krijgen. Tot onze grote verbazing vertelde ik hen dat ik niet vast zat.

In de ambulance gaf een jonge man verschillende ernstige verwondingen aan het ziekenhuis door en ik dacht " die verwondingen zijn er al niet meer, ik ben alweer heel". Ik had behoorlijk veel pijn en kon de eerste jaren niet makkelijk bewegen maar ik leerde mijn gewonde spieren opnieuw te bewegen.

Het hele verhaal lijkt op een prachtige diamant met veel interessante en prachtige facetten. Ik beschouw het ongeluk als een waardevol geschenk, mijn geheime vreugdevolle herinnering die me nog steeds speciale dingen leert.

Mijn dokters hebben me geholpen om er voor de verzekering een zaak van te maken en hopen dat ik genoeg geld krijg zodat ik niet meer zoveel hoef te werken. Ik hou echter van mijn werk en verdien goed geld. Ik mis niets. "Zo zit onze maatschappij in elkaar" zeggen ze. "Je hebt het recht op deze steun van je verzekeringsmaatschappij. Dit is de manier waarop het hoort te gaan." Ik heb gedaan wat ze wilden en bevind me nu in een situatie waarin de verzekeringsmaatschappij ons en andere personen/artsen die zich in een dergelijke situatie bevinden begint af te wijzen. Ik voel me nu tussen de twee partijen klem zitten...help alsjeblieft.

Mijn beste,

We adviseren je in de richting van de waarheid van je hart te gaan en te handelen naar wat overeenkomt met wat jij als individu van waarde acht. Luister naar de wijsheid van je gevoel en niet naar je verstand. Je hart zal je de waarheid vertellen. Je wist het antwoord al op verschillende manieren voor je het vroeg. Het is al in je vraag te lezen. Het gaat dus alleen om het innemen van je standpunt.

Dit alles gebeurt als deel van een belangrijke levensles van meesterschap over je wezen in plaats van anderen te willen behagen. Wanneer je voornamelijk bezig blijft met anderen behagen, zul je jezelf voortdurend opsplitsen. Wanneer je trouw bent aan jezelf zal na regen zonneschijn komen...

Dit is ons advies, waar je je al bewust van was.

Veel van de identiteit zat onbewust vast in de behoefte om je "bijzonder in een geschil" te voelen. Als deel van een patroon dat je in je vroege jeugd aanleerde - door geen definitieve keuze te maken, kun je vast komen te zitten in de loutering van het drama en je binnen al deze aandacht op een of andere manier bijzonder voelen. Dit is de verstoring bij het kind dat het gevoel had niet gezien te worden, tenzij er een probleem of trauma was. Overweeg daarom alsjeblieft innerlijk werk te gaan doen om je bezeerde innerlijke kind te helpen zich met jouw werkelijke waarde verbinden.

We adviseren je te leren de dingen eenvoudig te houden.

 

Mijn vraag heeft te maken met depressie. Mijn vriendin had twee jaar geleden, na de geboorte van haar tweede kind, een postnatale depressie. Sindsdien heeft ze perioden met zelfmoordneigingen. Ze heeft verschillende diagnoses gehad - van bipolair zijn tot lijden aan een hormonale onbalans. Tot welk niveau is depressie een fysieke conditie die een voorschrift van medicijnen vereist in plaats van uitoefening van Wil en keuze om de onderliggende oorzaak te vinden? Ik zie medicijnen niet als oplossing van de oorzaak.

Hoewel ze in sommige situaties nodig zijn, om te helpen bij acute symptomen, helen medicijnen een depressie in wezen niet. Depressie ontstaat door een langdurige onderdrukking van gevoelens. Je kunt er niet uitkomen door het met je verstand te onderzoeken. Door de steeds terugkerende gedachten blijf je vastzitten in hetzelfde verhaal, waardoor de depressie blijft voortduren.

Je moet gaan werken met een professioneel iemand, die weet hoe je met je negatieve bezeerde gevoelens in contact kunt komen. Het kind heeft lange tijd geleden besloten dat deze gevoelens fout en slecht waren. Je moet leren diep in het onderlichaam in te ademen, door de zonnevlecht (plexus solaris) te openen. Breid dit uit en begin de blokkades op te heffen.

Je kunt op een comfortabele zachte ondergrond gaan liggen en je bekken omhoog en ontspannen omlaag bewegen terwijl je een stroom van geluid, met open mond en ontspannen kaak, loslaat. Dit zal de plaatsen in het lichaam waar de energie acuut vastzit gaan losmaken. Hierdoor zal de expressie van gevoelens omhoog komen waardoor ze losgelaten kunnen worden.

Dit zal je depressie verlichten. Vaak helpt het een professioneel iemand te bezoeken, die ruimte kan creëren voor het bezeerde kind, dat zich met deze gevoelens niet veilig voelt.

"Bipolair" betekent dat iemand een extreme weerstand heeft tegenover positieve en negatieve gevoelens waarover geoordeeld is. Dit creëert een chemische onbalans. Het is meestal een verkramping in het lichaam dat, hoewel verdoofd, stress in het lichaam vasthoudt. Het is nodig dat je je met je gevoelens gaat verbinden - zelfs met de negatief geladen gevoelens. Gevoelens zijn niet pijnlijk. Pijn komt door de weerstand tegen gevoelens. Genees daarom je pijn door al je gevoelens los te laten.


Ron schreef een blog met als titel "Hoofd Symptomen" op 9 juni 2006. Hij schreef dat veel mensen ervoeren dat er zich in hun hoofd energieën opbouwden en dat we door de Fotongordel zoveel energie opnemen dat sommigen onder ons overladen worden. Hij schreef ook wat je aan die symptomen kunt doen.

Na al deze maanden is mijn innerlijke (linker) oor nog steeds aangedaan en ik vraag me af wat ik moet doen. Het gehoor gaat op en af, de ene keer kan ik wel en de andere keer niet met mijn linker oor horen. Ik heb ontdekt dat wanneer ik "passief" of kalm ben, goed met beide oren kan horen. Wanneer ik me met het leven en mensen verbindt lijkt het alsof mijn gehoor aan de linkerkant verdoofd wordt.

Interessant genoeg lijkt het op die momenten of het bewustzijn van mijn zintuigen verhoogd is en dat ik, wanneer ik bij anderen ben er klaar voor ben om te handelen. Dit alles komt in me op nu ik je schrijf. Misschien wijst het leven me een richting aan van "stil zijn" wanneer ik mensen om me heen heb in plaats van bereid te zijn om te "doen of handelen".

Mijn beste,

Deel van het probleem is dat jouw specifieke verdedigingsopbouw veel energetische verdediging in je hoofd, borst en rug heeft opgebouwd. Wanneer je passief bent, sta je jezelf toe te de energie om deze blokkades heen te ontspannen. Wanneer je deelneemt en je verbindt is er spanning.

Hoeveel tijd besteed je aan het denken over dingen in plaats van het aanvoelen van je weg in het leven? Denken wordt vaak gedaan om te helpen iets onder controle te houden wat meestal neerkomt op het proberen ontwijken van je gevoelens. We adviseren je daarom dat je erop vertrouwt in de stilte, waarin je met je innerlijke leven en gevoelens bent, te zijn.

Dit vormt voor jou vooral een grote uitdaging wanneer je besluiten moet nemen die andere mensen beïnvloeden. Je kind is bang om te proberen "de dingen juist te doen".

Wat het beste zal werken, is helpen nieuwe perspectieven te introduceren en bezeerde gevoelens en angsten onder ogen te zien.

We willen je er echter ook op wijzen dat in je jeugd toen je ongeveer een jaar of 3, 4 oud was iets je hoofd geraakt heeft. Het was niet heel hard of pijnlijk. De manier waarop veroorzaakte echter een druk aan de linkerkant van je hoofd. Het zit een klein stukje boven het linkeroor en het rechteroog. De buis van eustachius aan de rechterkant werd ook getroffen.

Koop een neusspray met een sterke geur die zou kunnen helpen de ruimten met druk vrij te maken.

Je moet je realiseren dat, naarmate je ouder wordt, het trauma zich dieper in het lichaam vastzet in een poging steeds meer bescherming te bieden. Maar we vermoeden dat dit zal gaan helpen.

Ieder vorm van massage zal samen met deze inzichten het gebied van je hoofd helpen.

Zouden jullie Gabriël alsjeblieft willen vragen uit te leggen wat het Chronische Vermoeidheidssyndroom op spiritueel niveau inhoudt? Mijn dochter en ik hebben beide deze diagnose. Zij was stewardess en heeft het idee dat ze het door gif dat werd gebruikt om het vliegtuig en de bagage te ontsmetten heeft gekregen.

Mijn beste,

Het Chronisch Vermoeidheidssyndroom is typisch een resultaat van verschillende dingen. Eén van de oorzaken is situaties waarin iemand zich niet uitgedaagd of creatief voelt. Men leert dan te "gaan zitten" en voelt zich niet in staat dingen te veranderen. Het emotionele lichaam reageert dan en begint zich af te sluiten.

Het is in de meeste gevallen het resultaat van geblokkeerde of afgesplitste gevoelens. Dat produceert een ophoping van vermoeidheid. Er zijn drie hoofdsymptomen van emotionele weerstand - pijn, vermoeidheid en verwarring.

Kunstmatig licht kan dit ook verergeren. Fotosynthese in het lichaam kan door teveel kunstmatig licht beïnvloed worden. Een typisch andere oorzaak is met iets bezig zijn dat al lang voorbij is. Dit kan in het lichaam ophoping van energieweerstand veroorzaken.

We adviseren jullie, dat je alle manieren waarop je je leven en je gevoelens vastgezet en verdoofd hebt gaat onderzoeken. Kijk naar ideeën als weerstand tegen vooruitgang of verandering die je weghouden van het ondersteunen en voeden van je authentieke behoeften. Jullie hebben beiden een zelfde serie patronen aangeleerd die ook gebaseerd zijn op het behagen van anderen.

Kijk en zie waar je je eigen behoeften van belang maakt en waar niet. Waar hou je van? Waar droom je van? We adviseren je dat jullie jezelf revitaliseren en op dingen durven reageren.


Wanneer je een persoonlijke vraag wilt stellen aan Gabriël voor de volgende V/A's stuur ons dan graag een e-mail en zet "GABRIEL QUESTION" in Onderwerpbalk. Dit zal het eenvoudiger maken je vraag te vinden tussen de honderden e-mails die we ontvangen.

Wanneer je uitgebreidere antwoorden op je vragen wilt kun je Robert e-mailen en een afspraak maken voor een privé-sessie aan de telefoon (in het Engels) Zijn e-mailadres is Gabriellt@aol.com Tot volgende maand ... Dank jullie wel

 

 

 

Copyright 2007 Children of Light