Welkom
Homepage
 
Gabriel
Gabriel Spreekt

Overzicht 2017 (NEW)

Maandelijks Weerbericht
Maandelijks Vraaq en Antwoord Forum
Ron & Robert Baker/Children of Light
Over Children of Light
Ron Baker's Bio
Robert Baker's Bio
Reizen naar Heilige Plaatsen

Wereldwijde Meditatie

Artikelen/Info
 
Events

Empowered At Last (on English pages)
AWESOME reviews!!!

Links

Kontakt (eng)

Neem deel aanonze mailing list:
English Homepage

Maandelijks V/A Forum met

Aartsengel Gabriel

Vernieuwd op 1/11/2006

Voor diegenen die, voor ze naar de volgende vragenronde doorgaan, geïnteresseerd zijn in de eerder gestelde vragen hebben we hier de links naar de vorige vragenrondes genoteerd.

Maandelijkse V/A Forum 1.
Maandelijkse V/A Forum 2.

Maandelijkse V/A Forum 3.
Maandelijkse V/A Forum 4.

We herinneren je er nog even aan dat wanneer je een persoonlijke vraag wilt stellen aan Gabriël je Ron kunt e-mailen via ronbcol@yahoo.com en zet in Onderwerpbalk dan GABRIEL QUESTION

En dan nu hier de antwoorden van Gabriel op de volgende serie vragen die door jullie gesteld zijn...We beantwoorden de eerste vragen die we ontvangen hebben en zullen de volgende vragen de volgende keren beantwoorden. Dank jullie wel!

Gabriel, vier jaar geleden ben ik begonnen met een centrum waar ik workshops in zelf- krachtgeving geef. Ik krijg het tot nu toe echter niet van de grond. Het lijkt alsof er blokkades zijn die mij niet toelaten ermee verder te gaan. Ik vraag me af of dit is wat ik eigenlijk zou moeten doen?

Wat jullie allemaal moeten begrijpen is dat je op twee manieren kunt creëren. Je kunt of duidelijk en bewust IN DE RICHTING van iets gaan of iets dat je wilt vermijden UIT DE WEG gaan. De duidelijkst aanwezige en sterkste energie zal bepalen wat je creëert en de waarheid kan altijd gevonden worden in de realiteit die je creëert.

We adviseren je daarom te kijken en zien of je krachtig, met passie en een duidelijk inzicht waarom dit belangrijk voor je is, in de richting van dit doel beweegt of dat je onbewust de situatie gebruikt om bepaalde gevoelens te vermijden.

Het vermijden komt voort uit de spiraal en conditionering van de dingen die jullie in je jeugd leerden. Je zou bijvoorbeeld kunnen ontdekken dat je de workshops gebruikt om het gevoel van ontbering te vermijden. Wanneer dit klopt zul je ontdekken dat dingen je voortdurend onthouden worden. Creatie komt precies overeen met je diepste toewijding. Wanneer dit een strijd is zul je vast komen te zitten in wat je niet wilt en je strijd hiermee versterken.

Weet dat in verbinding met je gevoel staan belangrijker is dan jullie je realiseren. Je gevoelens moeten op één lijn komen met je gedachten en intententies om hen te manifesteren.Wanneer je bezeerde gevoelens niet overeenkomen met je gedachten en gevoelens zul je doorgaan met jezelf in de situatie te bestrijden.

Je kunt negatieve gevoelens niet aan de kant zetten. Je moet ermee in contact komen, ze respecteren en om de lading te verminderen, loslaten via adem en geluid. Realiseer je dat het je gevoelens ZIJN die de dingen manifesteren - omdat het emotionele lichaam de vrouwelijke, ontvangende energie is.

Veel mensen zitten vast in het zich afvragen waarom ze niet hebben wat ze willen. Dit komt doordat de negatieve gevoelens die ze in zichzelf onderdrukken het tegenovergesteld aantrekken, door de onbewuste toewijding aan het vermijden van gevoelens waarvan ze leerden dat die slecht waren, de onaanvaardbare delen van henzelf uit hun kindertijd.

 


Ik worstel met het kiezen van waar ik mijn energie in steek. Ik heb zoveel ideeën over hoe ik kan geven en helpen dat het moeilijk is een keuze te maken... mijn stressprogramma, helende praktijk, boeken schrijven etc. Op dit moment in mijn leven zou ik graag een idee krijgen wat ik "met al mijn kleuren" moet doen.

We adviseren je dat te kiezen wat je het liefst doet of wat enorme waarde en betekenis en een specifiek doel, waar je naartoe wilt, heeft. Kies één ding uit en begin.

Gebruik die gerichtheid om een gevoel van ware betekenis en waarde in wie je bent en wat je te bieden hebt op te bouwen. Raak niet verstrikt in wat het juiste of verkeerde is om te doen. Dat is een niet-werkelijkheid.

In wezen gaat het om creëren in betekenis en waarde. Kies daarom iets dat echt overeenstemt met wie jij bent omdat dit je met de orde van het universum zal verbinden. Je zult het van daaruit dan ook ontvangen omdat het de waarheid van jouw wezen weerspiegelt.

Mij is geadviseerd een operatie te ondergaan waarbij de hele schildklier verwijderd wordt. Ik ben zeer tegen die operatie. Zou je me alsjeblieft hierover willen adviseren.

De schildklier gaat over zelfexpressie. Problemen op deze plek komen voort uit de opeenhoping van geblokkeerde negatieve gevoelens. Wanneer je werkelijk een weg wilt gaan waarbij de schildklier niet verwijderd wordt adviseren we je bereid te zijn een zeer krachtige, duidelijke reis naar binnen te maken om in contact te komen met de bezeerde, onuitgedrukte gevoelens uit je leven die daar zitten.

Je zult moeten kijken naar vroegere teleurstellingen en bezeerde gevoelens en ook in verbinding moeten komen met je opgehoopte, onuitgedrukte boosheid en woede. We hebben het gevoel dat je extreem verdrietig bent over vroegere teleurstellingen.

Vrouwen hebben vaker problemen met de schildklier omdat hen vaker verteld is dat ze wel gezien maar niet gehoord mochten worden. Daarom creëren de energieën die ze onderdrukken en niet uiten deze problemen.

Kom daarom in verbinding met al je oude onafgemaakte zaken uit het verleden - vooral met dingen die in het verleden niet tot verwezenlijking kwamen. Voel die gevoelens, druk ze uit en laat ze los. Gebruik de ademhaling en een ondersteunde klank van "Ah" om de energie van de gevoelens los te laten. Stel je voor dat je het vanuit je lichaam in een ruimte weggooit. Beweeg het omhoog, eis je recht om het uit te drukken op en laat het allemaal los - zodat je de onderliggende dingen kunt helen.

We willen je echter zeggen, wees voorzichtig en doe dit NIET blindelings. Wanneer je voelt dat je niet in staat bent dit zonder hulp op deze manier te veranderen doe dan het innerlijke werk zoals we je dit voorstelden maar maak ook gebruik van de hulp die een operatie je kan bieden. Om een keuze te kunnen maken is het nodig dat je de waarheid in jezelf vindt. We herinneren je er eenvoudigweg aan dat wanneer de situatie behoorlijk ernstig is niet roekeloos te zijn of uit angst magisch te gaan denken. Ondersteun jezelf eenvoudigweg op alle mogelijke manieren.

De Godinnen, vooral Quan Yin, zijn altijd heel dicht bij mij geweest. Ik voel me de laatste tijd vreemd alsof die verbinding, op een manier die ik nog niet begrijp, is veranderd.

De manier waarop dingen veranderen is dat jullie allen nu proberen de onbalans tussen mannelijke en vrouwelijke energieën te veranderen. Jij verbindt deze energieën nu waarschijnlijk als archetypen in plaats van vast te komen zitten in de schijn en gehechtheid aan de specifieke persoonlijkheden.

Realiseer je dat je het collectieve vrouwelijke aan het helen bent.

De kracht van het goddelijke vrouwelijke staat in verbinding met de aard van de dingen. Je weet dat het vrouwelijke het leven in de baarmoeder recreëert. Daarom is zij het krachtigste aspect van creatie in het fysieke omdat zij dingen manifesteert. De mannelijke energie is vaak de ongeziene energie.

Het is echter belangrijk om je te herinneren dat jullie allen - iedereen op jullie planeet - beide energieën in balans brengen. Laat dit evenwicht met de binnenkomende energieën van de 7e straal toe.

Mijn partner heeft al meer dan 20 jaar straatvrees. Ze heeft ervaren dat ze monsters zag en bang was dat ze anderen iets aan zou doen. Sindsdien heeft ze geworsteld om over de effecten van dit trauma heen te komen en de afstand waarover ze durft te reizen te vergroten - ik heb echter vaak het gevoel gehad dat ze niet beter wil worden. Ik heb met mijn gevoelens gewerkt omdat ik dacht dat mijn aanvaarding van de situatie haar zou kunnen helpen te veranderen. Toch heb ik het gevoel dat ik dingen die voor mij belangrijk zijn niet werkelijk kan bereiken. Haar vooruitgang lijkt te zijn gestagneerd - en nog erger, ik ontdek nu dat ik besmet ben en me ziek voel wanneer ik een dag weg van thuis plan. Help!!

Er vindt hier een sterke onderlinge afhankelijkheid plaats. Jullie zijn allebei aangedaan door elkaars energie. Voor haar ontstond deze ziekte door angsten uit haar kindertijd. Deze angsten zijn zeer primitief en verbonden met angst voor de dood. Om dit te compenseren beheerst het kind - omdat het kind het gevoel heeft dat het vastzit, niet veilig is en geen controle meer heeft - de angsten via een controle drama. Het is belangrijk dat ze zich realiseert dat ze zich in haar vroege jeugd niet gesteund voelde en dat dit een mogelijk gevaar voor haar vormde.

Haar ouders boden haar, om welke reden dan ook, geen veilige omgeving - vooral niet in de eerste fase waarin ze gevoed moest worden.

Dit brengt veel uitdagingen die gevoelens van overweldigd zijn en vastzitten omhoog brengen. Tegelijkertijd verlangt ze naar veiligheid en geruststelling en dat ze als een kind verzorgd wordt. Voor het kind voelt dit als liefde. Als volwassene is dit echter niet zo. We hebben niet dezelfde dingen nodig als het kind om te WETEN dat we veilig zijn. Van binnen voelt het echter niet zo omdat de wond in haar vastzit in de visies van een kind. Het gaat dus om een gevoelige onderhandeling.

Hierdoor kun je inderdaad na enige tijd "monsters" in het astrale creëren. Dit is niets meer dan een creatie van negatieve vormen over langere tijd die door de volwassene waargenomen worden omdat ze gewoontegetrouw door de ogen van het kind kijkt doordat ze emotioneel vastzit.

Het is nodig dat ze met een goede therapeut gaat werken die haar energieveld en astrale energie kan reinigen. Ze heeft ook middelen en aanmoediging nodig om met de gevoelens uit haar vroege jeugd in verbinding te komen. Deze naar buiten te brengen op een plaats waar ze zich gesteund voelt zal haar zeer helpen in de volwassen realiteit te komen.

Wanneer ze deze dingen gaat doen moet ze voorzichtig de focus van de angsten van het kind naar de ondersteunde, veilige volwassen realiteit waar ze nu in leeft veranderen. Ze moet leren sterker in haar huidige lichaam aanwezig te zijn. Daarom zal diep ademhalen om de zonnevlecht te openen helpen. Ze mag ook op iets stompen en de vuisten naar beneden bewegen om zichzelf in haar lichaam te krijgen.

Na een tijdje kan ze beginnen zichzelf eraan te herinneren hoe ze in de volwassen realiteit kan blijven.

Wat jou betreft, versterk de positieve veiligheid en ondersteuning van jouw realiteit. Wanneer zij bereid is gebruik te maken van deze ondersteuning zal dit helend zijn. Denk er echter aan dat je haar niet kunt redden. Dat is niet jouw taak. Wanneer ze er niet voor wil kiezen door haar gevoelens heen te gaan moet je bereid zijn haar in haar vrije wil en keuze te laten. Jullie moeten je, hoe dan ook, allebei losmaken van de delen van jullie oude keuzes die jullie onderling afhankelijk van elkaar maken.

Wat me zorgen baart is dat ik in alles goddelijke perfectie zie maar me nog steeds in mijn lichaam op deze aarde bevindt. Hoe meer ik goddelijkheid in de heelheid van het leven zie hoe meer het deel dat ik ben gebrek aan evenwicht ervaart. In andere woorden, hoewel ik het goddelijke vermogen zie en spiritueel rustig ben, zijn mijn ervaringen in de buitenwereld de laatste paar jaren een HEL. Eerlijk gezegd voel ik me geroepen te helpen geld in onbruik te doen geraken, wetende dat wanneer we in elkaar investeren, we onszelf naar de volgende fase in de evolutie zullen brengen. Samen met mijn twee kinderen ben ik nu dakloos en achteloos en weet ik niet wat ik vervolgens moet doen. Hoe breng ik evenwicht in mijn leven zodat ik mijn hoogste doel en ook mijn individuele doel kan dienen?

We zouden je willen adviseren jezelf eerst te helpen bij de realiteit van je huidige situatie. Vraag om de hulp die je nodig hebt. Er zijn bijvoorbeeld enkele instanties die kunnen helpen.

We hebben de indruk dat een soort van "mislukking geloofssysteem" jou in de hel houdt van spiritualiteit is goed en geld is slecht. Dit is niet bewust. Het komt voort uit jouw familiesysteem.

Kijk daarom terug naar de boodschappen die je van mamma en pappa kreeg over rijkdom en geld. Deze boodschappen laten je niet toe in de stroom van het fysieke te zijn en gebruik te maken van je spirituele integratie. Geld is niet slecht. Jullie leven in een materiële wereld en geld geeft jullie de mogelijkheid rijkdom te ervaren door geven en ontvangen. Je zult deze ervaring niet kennen wanneer je aan je onbewuste veroordeling vasthoudt en ontbering blijft bestrijden.

Wanneer je blijft vechten, zal de situatie niet gauw makkelijker worden. Het zal slechts extremer worden tot je je bewust wordt van de ongezonde aard van je oude focus en energie. Je moet in de richting van het leven, de balans van het leven en de stroom van geven en ontvangen, op iedere mogelijke manier, gaan.

Vraag daarom alsjeblieft om hulp en blijf niet vastzitten in de hoogmoed die voor de val komt. Hier is nu geen ruimte voor. Begeef je in de stroom...

 

Wanneer je Gabriel een vraag wilt stellen voor de volgende V/A stuur ons dan graag een e-mail met jouw vraag en zet "GABRIEL QUESTION" in de onderwerpbalk. Dit maakt het makkelijk voor ons jouw vraag uit de honderden e-mails die we ontvangen te herkennen.
Tot de volgende keer...Dank je.

Copyright 2006 Children of Light