Welkom
Homepage
 
Gabriel
Gabriel Spreekt

Overzicht 2017 (NEW)

Maandelijks Weerbericht
Maandelijks Vraaq en Antwoord Forum
Ron & Robert Baker/Children of Light
Over Children of Light
Ron Baker's Bio
Robert Baker's Bio
Reizen naar Heilige Plaatsen

Wereldwijde Meditatie

Artikelen/Info
 
Events

Empowered At Last (on English pages)
AWESOME reviews!!!

Links

Kontakt (eng)

Neem deel aanonze mailing list:
English Homepage

Verslag van onze

Reis naar Heilig BALI!


(photo by Sharon Maia Nichols)

 

Het openen van het hart in Dienst van de Wereld

Oktober, 2005


 

Gegroet allemaal! We zijn heel blij verslag te kunnen doen van onze Reis naar Bali die ons leven veranderde en waar de meeste van jullie en misschien ook jullie allemaal bij betrokken waren.

 

Weet, dat wanneer je met ons meedoet aan de WereldWijde Meditatie je rechtstreeks invloed hebt op het bewustzijn van onze planeet! Gabriël heeft ons laten weten dat het aantal mensen dat aan deze dertiende wereldwijde meditatie deelnam met miljoen mensen is toegenomen!

 

Op 8 Oktober waren jullie deel van een gebeurtenis waar meer dan 17 miljoen mensen aan deelnamen! Samen hebben we de planeet heel goed gediend

 

Voor diegenen voor wie dit proces nieuw is en die net deze serie van inwijdingen en energieversnellingen ontdekt hebben… dit is een ongekend fenomeen dat sinds 1997 plaatsvindt.

 

Deze serie helende gebeurtenissen verhogen letterlijk de energie van onze planeet, en doen vervolgens ons bewustzijn tot nieuwe niveaus van persoonlijk en planetair potentieel ontwaken. Dit bereid ons voor op ons vermogen ons voor het eerst in de geschiedenis met onze ziel te versmelten. Dit is inderdaad een opwindende tijd om in te leven!

 

Er is veel meer informatie over de inwijdingen elders op deze website. Ik zal hier niet veel van herhalen…maar zal verdergaan met het verslag van deze prachtige reis die 24 van ons ondernamen op het heilige eiland Bali.

 


 

Eerst een paar woorden om deze reis in context te plaatsen…

 

De planeet heeft nu het middelpunt van het inwijdingsproces bereikt en we beginnen voor het eerst de energie van de ziel in de ruimte van het hart te integreren.

 

Om dit te laten gebeuren moeten we de baarmoederruimte van onze ziel in ons lichaam voorbereiden. Deze ruimte bevindt zich inderdaad in ons onderlichaam en is het gebied van ons onderbewuste. Wat we al die tijd in ons onderbewuste opgeslagen hebben is de opgehoopte herinnering aan wat we op primitieve wijze leerden.

 

Wanneer we dit middelpunt van ons proces bereiken moeten we ons realiseren dat we slechts de primitievere delen van ons ware potentieel geïntegreerd en ervaren hebben. Nu pas worden we aangemoedigd en energetisch ondersteund om die opgehoopte geschiedenis los te laten en ons open te stellen voor ons grotere vermogen. We moeten echter met deze opkomende energieën werken en verantwoording nemen voor alle verstoorde energieën die we in ons opgeslagen hebben.

 

In deze tijd komt alles dat we in de Schaduw vasthielden omhoog om geheeld te worden. Dat betreft onze angst, schaamte, veroordeling en de onopgeloste relatie met ons emotionele lichaam. Kort gezegd we moeten ons bezeerde emotionele lichaam steunen en helen.

 

Het emotionele lichaam is dat deel van ons dat het toegangspunt naar de ziel zal vormen – omdat we de ziel alleen op een veel hoger niveau als een wereld van ERVARING van het leven en onze goddelijkheid kunnen leren kennen.

 

 

Wanneer we ervoor kiezen in de bezeerde mythen die in het emotionele lichaam vastgehouden worden te blijven zullen we in onze eigen angst gevangen blijven zitten en van onze ziel en onze werkelijke goddelijke natuur afgescheiden blijven.

 

Alles wat we bij Children of Light doen is onderwijzen hoe we ons kunnen voorbereiden, door deze lagen heen kunnen werken en naar een ongekend gevoel van vrijheid en macht kunnen gaan. We zien letterlijk 100 procent van onze cliënten binnen deze voedende en krachtgevende benadering die opmerkelijke groei doormaken.

 

We willen ons nu, vijftien jaar na het vestigen van ons helingcentrum in New York, wijden aan het voor jullie allen beter toegankelijk maken van ons werk via het internet. Dat is de reden dat we onze website gaan uitbreiden. Deze verandering is een respons op wat we voelen als een VITALE behoefte. Daarom creëren we manieren om deze unieke informatie en benadering aan meer mensen over de hele wereld aan te bieden.

 

Waarom keerden we voor deze volgende inwijding terug naar BALI?

 

De planeet is een macrokosmische weerspiegeling van een ieder van ons als individu. De planeet is net als wij de baarmoederruimte van haar onderbewuste aan het voorbereiden. En het Bali bevat de energetische configuratie van de planetaire baarmoederruimte.

 

 

Mt Batur and Mt Agung (de twee heiligste vulkanen op Bali)

We vertrokken op 1 Oktober, precies op de dag dat er op het meest zuidelijke puntje van Bali bomaanslagen plaatsvonden. Die dag was dit overal op het nieuws. Maar alle 24 reizigers besloten deze reis van heling te ondernemen.

Wat we ons misschien niet realiseren is dat deze gebeurtenissen een rol spelen bij de inwijding van ons allen.

Wanneer we terugkijken op onze eerdere reizen en inwijdingen, is het interessant op te merken dat een soortgelijke tragedie gebeurde op dagen van VIJF van onze twaalf reizen! Vorig jaar was er bijvoorbeeld een paar dagen voor wij vertrokken voor onze inwijdingsreis naar Egypte daar een bomaanslag. Een paar jaar eerder werd er een paar dagen voor wij vertrokken een groep toeristen omgebracht. En in 1997 was er een paar dagen voor we vertrokken om naar die plaats te gaan voor inwijding een enorme brand die drie bergen rondom Machu Picchu opbrandde.

We realiseren ons nu dat wanneer de vortex van de inwijdingsenergieën op deze verschillende plaatsen opengaat dit enorme opschudding veroorzaakt. Het is echter van belang dat er binnen deze afschuwelijk tragische gebeurtenissen ook perfectie schuilt.

Allereerst brengen deze opschuddingen de aandacht van de wereld naar de plaatsen waar we ons op moeten richten voor de inwijdingen.

Daarnaast is het nodig dat we gaan begrijpen dat we op verschillende manieren door deze inwijdingsenergieën beïnvloed worden en dat ons lichaam dezelfde opschudding doormaakt.

We kunnen dit gaan begrijpen wanneer we ons realiseren dat de energieën in ons lichaam (en in de wereld) door de energieopname tijdens deze inwijdingen gaan versnellen. In ons lichaam probeert de energie oude verdedigingsstructuren en chaotische symptomen die we creëerden toen we weerstand boden af te breken.

Het is van vitaal belang dat we naar alle gebeurtenissen die plaatsvinden gaan kijken als oplossingen en weerspiegelingen die niet alleen ons beïnvloeden maar bovenal weerspiegelen wat er binnenin ons plaatsvindt.  We houden al die archetypes die zich in de wereld bevinden in ons lichaam en onderbewuste vast.


We hebben de laatste jaren veel over terroristen gehoord. We hebben ons gericht op “die andere mensen” die boos zijn en uithalen. We zouden echter misschien kunnen overwegen dat de “terroristen” het deel weerspiegelt van ons allen dat uithaalt en alles– binnenin ons en in de wereld om ons heen - waarvan we niet weten hoe we ervan kunnen houden of hoe te accepteren probeert te controleren.

Het proces gaat ongeveer zo: dat waar ik niet van kan houden, zal ik onder controle houden. Wat ik niet onder controle kan houden, zal ik vernietigen. Dit is de weg van de egoverdediging in angst en overleving. Het zal nooit werken. En het zal nooit werken zolang wij het beschouwen als iets dat buiten ons plaatsvindt, dat we niet werkelijk verbonden zijn en beïnvloed worden.

Wanneer de wereld gaat helen moeten we leren verantwoording te nemen voor het helen van deze aspecten in ons eigen leven. We moeten leren dat we, wanneer we onze persoonlijke resonantie veranderen, het hele plaatje, het collectieve bewustzijn, kunnen beïnvloeden. We beginnen nog maar net deze realiteit te begrijpen.

En tussen haakjes, dingen konden niet veiliger voelen dan toen we in Bali waren.
Twijfel niet wanneer je eraan gedacht hebt deze prachtige plaats te bezoeken! Ondanks dat de mensen vertwijfeld zijn over wie dit geïsoleerde incident veroorzaakte of waarom zijn ze geweldig!

Deze plaatjes geven je een idee van het onschuldige gezicht van Bali…

Omdat we met zoveel uitdagende gebeurtenissen in de wereld van vandaag te maken hebben, zijn mensen vaak vertwijfeld over wat ze kunnen doen. We voelen ons vaak te machteloos om de grotere structuren met alle corruptie en controle in de wereld te veranderen.

Het eenvoudige antwoord is dat we erg machtig ZIJN, maar we zullen het niet ontdekken door dingen die we niet fijn vinden proberen te controleren of er vanaf proberen te komen door te vechten en weerstand te bieden. We zullen de wereld slechts helen wanneer we onszelf van binnenuit gaan veranderen… en dan gaan handelen vanuit een diepere waarheid die onze innerlijke heling laat zien. Op deze manier zullen we niet door angst en schaamte, die ons in het oude systeem afgescheiden hield, geregeerd kunnen worden.

Dit helende proces is wat rond deze tijd aangemoedigd werd in de opening van het onderbewuste en de baarmoederruimte van Bali. Deze specifiek vortex van energie begon te openen met een opname van de ster Sirius, die de essentie van de Godinnenenergie is – op 7 juli 2005 (in de numerologie 7/7/7)

Zeven is het nummer van de spirituele innerlijke verbinding (de ziel). Deze opening was het krachtigst in de maand Oktober, maar bleef open tot 11 November, 2005 (11:11:11 – via  de numerologie van de datum van het hele jaar kom je uit op 11). Elf is het nummer van hogere spirituele verbinding.

Nu verder met de reis…

Vierentwintig mensen uit veel verschillende plaatsen verzamelden zich om op een vierentwintig uur durende reis naar Bali te gaan. Toen we vertrokken wisten we niet alleen dat er twee bommen op Bali vlakbij de luchthaven ontploft waren maar ook dat een categorie vier tyfoon onderweg was naar Taipei waar we over moesten stappen…

Met dit alles waren we op weg naar wat een opmerkelijke en helende tijd op een magische plek zou worden.

In voorbereiding op de reis had Gabriël ons gevraagd een inwijdingsstok te maken. Deze stok zou de focus van transformatie die ons voorbereid op de wederopstanding van de ziel zijn. De specifieke bouw van de stok weerspiegelt het pad van de zielsintegratie in ons lichaam wat bekend is als de harische lijn.

Stok van de harische lijn/ zielsverbinding in ons lichaam

[ Een aantekening voor we te ver gaan. Er unnen in dit verslag een aantal termen voorkomen die je niet zo goed kent. We zijn blij dat we, wanneer we ons nieuwe Onderwijs Forum vanaf Januari 2006 op de website creëren directere leiding en onderwijs in al deze termen kunnen geven en hoe ze op jou van toepassing zijn. We hopen dat je jouw vragen voor deze interactieve website ervaring zult voorbereiden!]

Spoedig na onze aankomst ontmoetten we onze reisleider, Linda County en Balinese gids, Budi.
Zijn warmte en liefde voor zijn land waren inspirerend. Het duurde niet lang voor we allen één familie waren…

Budi

Na een dag aanpassen aan onze nieuwe tijdszone en de energie van Bali waren we klaar om aan ons avontuur te beginnen. Ubud was onze basis voor de eerste vijf dagen, de stad die wij als het meest artistieke centrum van Bali beschouwen.

Onze dagen waren vol en rijk aan ervaring. Er is zoveel te vertellen. We dompelden ons bijvoorbeeld onder in de cultuur, muziek, het maken van maskers, de dans en spiritualiteit van Bali. Om tijd en ruimte te respecteren zal ik voornamelijk verslag doen van de spirituele rode draad van inwijding die we in Bali volgden.

Onze eerste groepssamenkomst was in een intieme maar open ruimte die uitkeek over de mooie rijstvelden…

De focus van onze reis werd versterkt door het feit dat we er waren tijdens Bali’s heiligste feest, bekend als Galungan. Dit is een tiendaagse periode waarin mensen bidden, alle hogere energieën vragen zich met hen te verbinden en hen te zegenen. Ze richten zich ook op het verbinden met hun voorouders (zeer direct verbonden met de geschiedenis die we in ons onderbewuste vasthouden).

Iedere dag op Bali werden er verschillende tempels bezocht voor onze rituelen. De eerste dag bezochten we de heiligste tempel – Besakih.

De groep in traditionele sarongs voor Besakih

Het eerste ritueel was gericht op het omhoog brengen van het lagere zelf en het omlaag brengen van het hogere zelf om elkaar in het hart te ontmoeten – de heilige verbinding van onze mensheid met onze goddelijkheid. In dit ritueel gingen we onze levensles, zielsles en intentie voor ons levensdoel identificeren. Dit zijn de drie energieën via welke we de ziel zullen manifesteren en ervaren.

Het eerste ritueel was onze persoonlijke intenties in beweging te brengen en al onze focus op ons hartcentrum te richten.

Het tweede ritueel vond plaats in Gunung Kawi

De groep die de trap afgaat bij Gunung Kawi,
en als altijd door de Balinese kinderen begroet werd.

De focus van dit twee ritueel was de ruimte van het hart in een ceremonie van vergeving en mededogen te reinigen. Door een vorm van een yin/yang cirkel bereidden we het hart voor op de neutrale energie van de ziel en brachten ook licht en donker in evenwicht.

Voorbereiding van het yin/yang ritueel van vergeving

Het was boeiend dat we veel tekenen en synchroniciteit van de natuur ervoeren waardoor we ons in onze intenties gesteund voelden. Toen we in dit geval licht en donker in evenwicht brachten liep een kip met twee zwarte en twee witte kuikens (wat we nooit eerder zagen) precies de ruimte van ons ritueel binnen. Dit is een foto van hen, hoewel hun kleur die ongeveer gelijk is aan de omgeving wat  het een beetje moeilijker maakt om hen te zien…

Onderweg namen we de tijd om te stoppen bij de vele mooie plekken die Bali te bieden heeft, zoals bij dit prachtige meer…

We besteedden de volgende dag aan een bezoek aan een prachtige Balinese genezer. Hoewel veel mensen op onze reis zelf professionele genezers zijn, waren we allemaal zeer benieuwd de liefdevolle energieën van iemand die opgeleid was in de Balinese benadering te ervaren. Deze genezer had veel kruiden om zijn huis heen groeien – en hij wandelde zelfs een paar meter om bast van een boom voor iemand in onze groep te halen.

Linda County met de  Balinese genezer

Omdat er vanwege de bombardementen nauwelijks toeristen waren besteedden we ook wat tijd aan een ceremonie met de mensen van Bali.. Hoewel dit moeilijk voor hen was voelden we dat we op veel wijzen een onaangetaste ervaring van Bali konden ervaren.

Ons derde ritueel vond plaats aan de rand van twee vulkanen – Mt. Batur.
De focus van dit ritueel was de energieën van de Godin voor het eerst samen te brengen en ons voor te bereiden ons met een multidimensionale ervaring te verbinden. Dit betekent eenvoudigweg dat we ons richtten op het verbinden van de derde dimensie met de hogere dimensies van de ziel en de Hogere zielsenergie.

In dit ritueel gebruikten we wederom de aspecten van de harische lijn die we de Zetel van de Hogere Ziel noemden (vijfde dimensionale bewustzijn) en de Kern Ster (zesde dimensionale energie van onze Hogere Ziel) om de energieën binnen te brengen. Het was voor ons allen een erg krachtig ritueel.

Na deze bewogen dagen in Ubud gingen we naar een opmerkelijk hotel diep in het regenwoud van Bali.

Het hotel was prachtig omdat het de natuur niet verstoorde. Dit was het Olympisch zwembad dat heel mooi met de natuur versmolt en eenvoudigweg aan het uiteinde overstroomde.

De andere faciliteiten waren midden in de natuur gebouwd, zoals onze ontmoetingsplek

Je kunt de jungle door de ramen zien, waar het aan alle kanten direct naast het gebouw opkomt.

Dit afgelegen paradijs lag halverwege de bergen en de oceaan waar we de wereldwijde meditatie konden uitvoeren. Dit was belangrijk omdat we in de hartruimte wilde zijn (halverwege tussen het lagere en hogere zelf)

We werden om 4.30 uur Balinese tijd wakker en we waren allen ter plekke om ons voor zonsopgang met jullie te verbinden… de opgang van de ziels/zonne-energie. Stel je voor wetende dat miljoenen mensen zich verzamelden om met ons mee te doen! Het was zeer krachtig en stil makend.

Zonsopgang op Bali

Uitreikend naar de wereld met onze intentie

Later die dag moesten we onszelf dwingen die prachtige plek te verlaten…om slechts meer van de schoonheid die op Bali op ons wachten te ontdekken. De volgende drie dagen brachten we door in een hotel aan de oceaan.

We besteedden onze tijd aan uitrusten, integreren van alles wat we tot nu toe in beweging gezet hadden, snorkelen, op pad gaan om met de dolfijnen te zijn en van onze tijd in dit paradijs te genieten!

Wanneer je zorgvuldig las was er altijd humor te vinden!

De Balinezen leven erg met de geïntegreerde eenheid van verschillende inzichten. Zij verwelkomen wereldreizigers met open armen. We sloten geweldige vriendschappen met iedereen – zelfs onze chauffeurs.

Ron met Katut

Het vijfde ritueel werd uitgevoerd bij de Tirta Ganga, een watertempel. Hier kregen we toegang tot de vrouwelijke energie van de Godin en bereidden we ons voor de leegte of baarmoederruimte binnen te gaan – die toegang heeft in het centrum van de hartruimte

Terwijl we door een spiraalvormige configuratie heengingen zetten we onze intentie van ons verbinden met het binnenste van het hart met de buitenwereld en andersom.

Er waren veel voorstellingen die de vrouwelijke verbinding op Bali vierden.

Voor het zesde ritueel zaten we een aantal uren toen Robert Merlin channelde. Voor diegenen die hier niet bekend mee zijn, Merlin is een wezen die veel krachtige incarnaties heeft gehad. De meest bekende voor ons is Merlin, de tovenaar. In dat leven was hij eigenlijk het hoofd van de mysterieschool in het huidige Verenigd Koninkrijk.

Merlin houdt zich nu bezig met het brengen van ingewijden naar de hoogste niveaus van inwijding op de planeet. Voor dit ritueel komt Merlin door om een ieder van ons een individuele inwijding en boodschap te geven. Het was een transformerende ervaring waarin we geraakt en aangemoedigd werden de volgende stappen op onze weg te zetten.

Dit was een ritueel waarmee we enkele van de archetypen van de ziel die al in een ieder van ons aan het ontwaken zijn, in de baarmoederruimte die we net in ons laatste ritueel voorbereid hadden, in beweging zetten.

Daarna gingen we naar Jimaran voor onze laatste anderhalve dag – de precieze locatie van de bombardementen van een paar dagen terug. Hier hielden we ons laatste ritueel – om een intentie te brengen in de krachtige inwijdingsenergie van deze vortex voor een zielsverbonden wereld!

Voor dit ritueel gingen we naar een prachtige tempel op een klif aan zee.

Om je een idee te geven van de enorme hoogte Het lichtstipje op de top van deze klif is eigenlijk een gebouw.

We bewogen ons door het model van de stok van inwijding om de gehele harische lijn te activeren terwijl een ieder met diepe toewijding zijn/haar persoonlijke visie en intentie voor de wereld uitsprak. We openden ook een ruimte voor de visies van de mensen over de wereld om met deze energieën verbonden te worden

Het einde van dit ritueel die lang nadat het donker werd eindigde verzamelden we in een laatste cirkel. We erkenden eerst elkaar en de prachtige reis van rituelen en intenties die we beëindigden. Daarna keken we omhoog naar de bewolkte nacht om dank te zeggen aan de lichtwezens die met ons gewerkt hadden.

Het was een moment van goddelijke timing. Toen we naar de bewolkte lucht keken opende een ruimte net groot genoeg om de maan te tonen. Geloof het of niet iedereen kon die opening zien die opvallend genoeg in de vorm van een hart was!

Toen we allen weer compleet waren brachten we onze laatste nacht door met een viering op het strand, lachend, dansend, etend en elkaar vierend.

Op deze reis vindt zoveel intimiteit plaats. Er is zoveel tijd om met elkaar door te brengen en met elkaar te delen en elkaar te inspireren. Het is niet mogelijk hier veel van te vertellen. Deze pagina is al behoorlijk lang, zelfs met slechts de hoofdpunten van deze reis.

Ik voeg nog een aantal foto’s bij om zo goed mogelijk deze liefdevolle energie met jullie allen te delen!We danken jullie dat jullie deze reizen met ons blijven maken. We danken jullie voor jullie deelname in de wereldgebeurtenissen van heling en transformatie. Weet alsjeblieft dat jullie een belangrijke rol spelen in het creëren van een nieuwe wereld van zielsverbonden mensen.

En tenslotte voel je vrij ons te laten weten als er iets is dat we voor jullie kunnen doen nu we op deze reis samen verder gaan. We kijken er zeer naar uit meer met jullie te delen via de nieuwe versie van de website die in Januari 2006 uitkomt.

Zegeningen van de thuisfamilie van Children of Light en van Bali!

Ron en Robert

Laatste opmerking:
Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het maken van een reis naar Bali, weet dat het een van de veiligste en meest liefdevolle plekken is waar we ooit geweest zijn. En als je een reisbureau zoekt om je reis te organiseren kunnen we “Journeys Off the Tourist Track”met Linda County aanraden.

 

 

Copyright © 2005 Children of Light