Welkom
Homepage
 
Gabriel
Gabriel Spreekt

Overzicht 2017 (NEW)

Maandelijks Weerbericht
Maandelijks Vraaq en Antwoord Forum
Ron & Robert Baker/Children of Light
Over Children of Light
Ron Baker's Bio
Robert Baker's Bio
Reizen naar Heilige Plaatsen

Wereldwijde Meditatie

Artikelen/Info
 
Events

Empowered At Last (on English pages)
AWESOME reviews!!!

Links

Kontakt (eng)

Neem deel aanonze mailing list:
English Homepage

Maandelijks V/A Forum met

Aartsengel Gabriël

Vernieuwd op 01/03 2008

Voor we naar de volgende vragenronde doorgaan, noteren we voor degenen die hierin geïnteresseerd zijn de links naar de vorige vragenrondes:

Maandelijkse V/A Forum 1.
Maandelijkse V/A Forum 2.

Maandelijkse V/A Forum 3.
Maandelijkse V/A Forum 4.
Maandelijkse V/A Forum 5.

Maandelijkse V/A Forum 6.
Maandelijkse V/A Forum 7.

Maandelijkse V/A Forum 8.

We herinneren je er nog even aan dat wanneer je een persoonlijke vraag wilt stellen aan Gabriël je Ron kunt e-mailen via ronbcol@yahoo.com met GABRIEL QUESTION in de Onderwerpbalk.

En dan hier Gabriël's antwoorden op de volgende serie vragen die door jullie gesteld zijn...

SPECIALE AANTEKENING:
We hopen dat jullie je ervan bewust worden dat, om alles wat in deze vragen naar voren komt op te lossen, het in wezen nodig is een methode en bereidheid te ontwikkelen om al je bezeerde gevoelens te verwerken en los te laten.

Dat is het belangrijkste ontbrekende puzzelstukje op jullie planeet, waar naar gekeken moet worden om je voor te bereiden op de integratie van het zielsbewustzijn dat nu probeert tevoorschijn te komen. Het geheelde emotionele lichaam zal het medium voor de ziel worden.

 

 

Onze dierbare poes overleed op Oudejaarsavond en ik ben heel verdrietig dat ze niet meer fysiek aanwezig is. Ik vraag me af of je enige informatie kunt geven over het overgaan van dieren, of hun proces hetzelfde of anders is dan bij mensen en hoe we hen beter kunnen helpen. Ik heb het idee dat deze prachtige kleine wezens hun menselijke vrienden heel veel onzichtbare hulp bieden tijdens hun leven maar misschien ook wanneer ze overleden zijn.

Dieren hebben, in tegenstelling tot mensen, een rechtstreekse en gemeenschappelijke zielsverbondenheid met liefde. Dit komt doordat dieren een uitdrukking zijn van zielsgroepen in plaats van individuele zielsfragmenten. In andere woorden er is een katten-zielsgroep, een honden-zielsgroep. Elke zielsgroep heeft bepaalde trekken die tot expressie komen via een verbinding van groepsliefde met bepaalde essenties en gaven die deel zijn van iedere specifieke diergroep.

Wanneer dieren overlijden maken ze niet eenzelfde proces door als mensen. Dit betekent dat wanneer een kat overlijdt hij geen tijd doorbrengt in een astraal lichaam in het astrale rijk, zoals mensen dit doen, maar direct doorgaat naar de zielsgroep van zijn eigen soort. Wanneer dieren reïncarneren, blijven ze deel van een collectieve ontplooiing van leren en ontdekken.

Wanneer je een persoonlijke band met een dier hebt kun je zowel in het fysieke als in het leven hierna een band houden. Dit komt doordat de verbinding in wezen altijd blijft bestaan.

Dit alles kan wat verwarrend overkomen omdat ieder dier een individuele persoonlijkheid lijkt te hebben, die zich ontwikkelt en kleurt in relatie met zijn omgeving, net zoals bij mensen het geval is. De persoonlijkheid ontwikkelt zich door aangeleerd gedrag. We hopen dat we enig licht hebben kunnen werpen op jouw vraag en troost bieden in een periode van overgang en verandering voor jou.


Gabriël, mijn leven is op alle niveaus afschuwelijk. Ik kan nergens meer hoop uit putten. De strijd duurt te lang en niemand begrijpt waar ik mee bezig ben en ik wordt zo moe van deze afschuwelijke toestanden.

Vanuit jouw huidige perspectief kunnen we niet veel doen. Dit komt doordat het lijkt of jij al besloten hebt hoe het leven is. We begrijpen zeker wat je doormaakt en we zouden je willen zeggen dat de oplossing ligt in wat je ons laat weten – dat in jouw visie alles “strijd” is.

Wanneer je het leven op die manier benadert, zal je door je eigen keuze een ervaring van weerstand en strijd creëren. Wanneer je negatieve of bezeerde gevoelens die je wilt vermijden bestrijdt, trek je situaties aan die je op verschillende manieren in je strijd steunen en je voortdurende wil om te strijden vervullen. Het universum ondersteunt dat waar je voor kiest en waar je de meeste aandacht op richt.

Het universum is neutraal en liefdevol. Het zal tegen alles wat je kiest ja zeggen. Wanneer je ervoor kiest de sterkst bezeerde gevoelens uit je jeugd te bestrijden en hier voortdurend je aandacht op richt door ze te bestrijden zul je steeds weer strijd creëren. Wanneer je leven dit blijft weerspiegelen kun je er zeker van zijn dat dit de keuzes zijn die jij maakt.

We adviseren je in plaats hiervan te stoppen met strijden en te leren hoe je je gevoelens kunt ondersteunen en accepteren. Voelen zelf doet geen pijn. Het is de weerstand ertegen die pijn veroorzaakt. Met enkele duidelijke hulpmiddelen en informatie kun je een diepere waarheid ontwikkelen waarin geen goede of slechte gevoelens bestaan. Wanneer je probeert van negatieve gevoelens af te komen is dat waar je je op richt en keer je je van je positieve gevoelens af. Het is je eigen denken en zienswijze die dit veroorzaakt zoals de wijze William Shakespear al zei.


Gabriël, je zei dat fysieke symptomen uit het verleden deel uitmaken van een proces van healing en meevoering, een proces dat plaatsvindt wanneer onopgeloste emotionele ervaringen, die in de lichaamsweefsels worden vastgehouden, losgelaten worden. Op het hoogtepunt van het meegevoerd worden, wordt van je gevraagd door weerstand, schaamte en angst, die hiermee samenhangen, heen te werken om op die manier pijn los te laten en een zuivere reeks cellen te creëren.

Mijn vraag is: bij mij is vastgesteld dat ik een vleesboom in mijn baarmoeder heb waardoor mijn baarmoeder 2x zo groot is geworden en op mijn blaas drukt. De dokter wil mijn baarmoeder verwijderen omdat mijn blaas door de druk schade oploopt. Ik heb het gevoel dat de vleesboom is gegroeid als gevolg van teleurstellingen in mijn leven. Ik heb ook het gevoel dat het verwijderen van de baarmoeder ruimte creëert voor nieuwe dingen die gaan komen. Een soort van loslaten van de oude manier waarop ik dingen aanvoelde en een nieuwe ruimte van eenheid met het Goddelijke betreden. Klopt dit gevoel over het “werk” dat gedaan moet worden om mijn energieveld hiervan te bevrijden zodat de emotionele ervaring zich niet ergens anders vast gaat zetten?

Het eenvoudige antwoord op beide vragen is ja. Op dit punt is het waarschijnlijk het verstandigst de mogelijkheid geopereerd te worden te benutten vanwege deze zeer sterke lichamelijke symptomen. Op het moment ben je nog niet op een niveau van energetische trilling waarbij je in staat zou zijn dit emotionele en mentale paradigma helemaal zelf op te lossen.

Je vraagt je af of dit een indicatie is van dingen die nog staan te gebeuren. Wanneer je geen hulp zoekt om de bezeerde gevoelens en de beperkende negatieve overtuigingen die in je mentale lichaam vast zitten los te laten, kun je in dit gebied meer problemen gaan ervaren.

Dit gebied wordt meestal geassocieerd met spijt en teleurstelling of dingen die niet verwerkt en losgelaten zijn. De baarmoeder heeft te maken met geboorte en opnieuw creëren van leven… wanneer je hier problemen hebt is dit een aanwijzing dat je op energetische wijze opgehouden bent in je leven te groeien … en door blokkades van onopgeloste angsten en teleurstelling, je verdedigt tegen het opnieuw genereren van leven in jouw energieveld. We raden je daarom aan iemand te zoeken die je helpt met deze dingen in contact te komen zodat je het verleden kunt verwerken en loslaten.

Wat volgens ons ook speelt is schaamte over creëren en leven opnieuw genereren. Dit heeft te maken met oude geloofssystemen die sinds je vroege jeugd standhielden, gebaseerd op hoe jou moeder op bepaalde dingen reageerde en op herinneringen aan conflicten met mamma en pappa. Als kind had je op een bepaalde manier het gevoel hieraan schuldig zijn. We adviseren je ook te kijken naar de houding van je moeder ten opzichte van seksueel contact en plezier in seks. We zien dat je op dat gebied schaamte en schuldgevoel hebt.

Verbind je met het bezeerde kind in jezelf en stel het die vragen... laat jezelf je authentieke gevoelens beleven die opkomen wanneer je je hierop focust. Sta die delen van jezelf toe die dingen te verwerken die je afzonderen in schaamte en onbegrip. Steun en verbind je opnieuw met de diepere waarheid over jouw heilig wezen.

 

Hoe hard ik ook mijn best doe, het lukt met niet de gezondheidsproblemen die ik al jaren heb – reukverlies, ademhaling, spijsvertering en rugproblemen – los te laten. Mijn ademhalingsprobleem is de grootste. Ik wil graag weten wat dit veroorzaakt en hoe ik mijn gezondheid kan herstellen.

De oorzaak van dit alles is het onvermogen het leven in te ademen. Er is een sterke vergissing dat je het niet verdient het leven in te ademen, iets dat sinds je jeugd alsmaar sterker is geworden. De reden van je rugprobleem is dat je onderlichaam teruggetrokken en gespannen is. Hierdoor ben je niet in staat het leven in je op te nemen en je levenservaringen te verteren.

Er zijn behandelingen die je kunt ondergaan bij een therapeut die met energie werkt, vooral met emotionele energie om je te helpen de energieën die je verbergt en waar je weerstand aan biedt los te laten.

Oefen ook in het ademhaling in de Plexus Solaris. Laat dat deel van je lichaam uitzetten. Gebruik je ademhaling om je gevoelens met je Zonnevlecht te verbinden. Alle ziekt komt in wezen voort uit emotionele energie waartegen weerstand geboden wordt.

We hopen dat we jullie geholpen hebben enig inzicht te krijgen in jullie vragen.Wanneer je een persoonlijke vraag wilt stellen aan Gabriël voor de volgende V/A's stuur ons dan graag een e-mail en zet "GABRIEL QUESTION" in Onderwerpbalk. Dit zal het eenvoudiger maken je vraag te vinden tussen de honderden e-mails die we ontvangen.

Wanneer je uitgebreidere antwoorden op je vragen wilt kun je Robert e-mailen en een afspraak maken voor een privé-sessie aan de telefoon (in het Engels) Zijn e-mailadres is Gabriellt@aol.com

Tot volgende maand ... Dank jullie wel

 

 

 

 

 

Copyright © 2006 Children of Light